Kenneth Olofsson

Kenneth roll i Bottennapp är att spela på en massa gitarrer och sjunga för full hals och spela teater där längst fram på ena scensidan. Dessutom är han väldigt finurlig och filurar ihop ett manus som de andra i gruppen förhoppningsvis nästan lyckas hålla sig till. Han skriver även några specialkomponerade låtar med text och musik till varje show samt programmerar en del bakgrunder. Är en fena på utrustningen och har alltid med sig sin kontaktspray om något mot förmodan skulle strula, vilket det kommer att göra eftersom Murphys lag vill ställa till det.

Kenneth ”Kebbe” Olofsson började sin arbetsbana som timmerbärgare för att genom en lång serie arbeten, av ytterst varierad art, hamna på Granngården, där han för tillfället jobbar.
Om man nu kan kalla dryga 20 år för något tillfälligt! Men det är nog mest för att han fortfarande inte vet vad han ska bli när han blir stor!

Nåja, stor har han ju bevisligen blivit, då ålder och vikt ofta följts åt i parallelitet! Men vuxen… Njaaa!
Och visst, han är fortfarande barnsligt förtjust i nya prylar och gillar att få saker att funka!

Något som alltid följt lille Kenneth genom livet är bra musik och dålig humor och inte så sällan tvärtom. De har dock alltid följts åt och har praktiserats på ett flertal olika sätt och i olika forum.
Som sångare har han jobbat med t.ex. Mammas Salonger, Mange Pehrs Band, ett flertal bröllop och begravningar samt som Nationalsångare på Modos hemmamatcher.

Spelar gitarr och gillar när den akustiska gitarren känns i kroppen. Han kan även, när andan faller på, hänga på sig elgitarren och lägga iväg ett Yngwiesolo som sjunger i diskantskrikorna. Vilket märks tydligt när man talar med honom. ”VA?” börjar bli ett allt vanligare ord. Trots denna tilltagande dövhet, pratar han ofta för mycket, gärna med andra men ännu hellre med sig själv (han får oftast bättre svar då), med undantag för de få gånger han inte pratar alls. Men då skriver, funderar, diskuterar och ponerar han allt och inget med sig själv. För honom räknas det inte som tystnad men för alla runtomkring är det skönt i alla fall! På senare tid har detta interna skrivande av material kommit att bli ett allt större intresse som fått sitt utlopp i bl.a. Nolatoksrevyn och nu även i Bottennapp.

Född samma år som (I Can’t Get No) Satisfaction med Rolling Stones släpptes.
Gillar: Lugn och ro
Ogillar: Olugn och oro
Kör: Nota Bene är väl bra. Jasså bil! SAAB, 9­3 och 9­5…


Utrustning:

  • Gitarr
  • En gitarr till
  • Några extra gitarrer om något händer
  • En massa pedaler att ha steppkurs på (det är mycket steppande på scen)
  • Trådlös mikrofon och headset
  • Pärm för att hjälpa minnet lite…